Кампанията на София Прайд 2023 беше отличена сред най-добрите в публичния сектор

„Нашето семейство ви кани на София Прайд 2023” спечели бронз на BAPRA Bright Awards 2024

Кампанията на София Прайд 2023 спечели бронзово отличие в категория “Комуникации в публичния сектор” на наградите BAPRA Bright Awards 2024. Церемонията се проведе на 3-и април и е организирана от Българската асоциация на PR агенциите. 

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

За първи път 11 смели български семейства застанаха с лицата, имената и историите си в подкрепа на правата на ЛГБТИ+ общността в България. Билбордите на кампанията “Нашето семейство ви кани на София Прайд 2023”, които представяха историите на част от семействата, бяха вандализирани от неизвестни лица само два дни след поставянето им. Те бяха възстановявани в кратки срокове след всяка вандалска проява. Едно от семействата, споделило своята история – Галя и Елена, които застанаха зад обектива заедно със своите син и дъщеря, станаха обект на множество проверки и натиск. 

Кампанията “Нашето семейство ви кани на София Прайд 2023” е реализирана като партньорство между продукционната комапания VIDAL MEDIA и Фондация GLAS.  Фотографиите от кампанията са дело на едно от най-големите имена у нас – Костадин Кръстев – Коко, а визуалната опаковка е на Божидар Костадинов от VIDAL MEDIA.

Симеон Василев от фондация GLAS сподели: “Благодарим на всички смели семейства, които се включиха в нашата кампания. Въпреки всички заплахи и натиск върху тях, те устояха и показаха, че любовта е по-силна от омразата. Благодарим и на VIDAL MEDIA за креативната концепция и съвместната реализация на кампанията. 

София Прайд е най-голямото събитие в защита на човешките права в България. През 2024 години събитието ще се проведе на 22 юни. Локацията ще бъде обявена на по-късен етап. Фокусът на тазгодишното издание ще бъде ролята и приносът на ЛГБТИ+ хората за развитие на българското общество.