Какво трябва да знаете за френския DJ на третото PROUD.bg парти тази събота

Френският DJ Soren Luka ще пристигне за първи път в София тази събота (12 май) специално за третото #PROUD.bgparty във Fabrica 126. Неговата мисия е да превърне нощта в шедьовър и да облее сетивата ни в ритми и музика, които ще ни държат силно заредени и вдъхновени по време на целия фестивален месец на Sofia Pride Arts – една от ключовите инициативи в културната програма на най-значимото ЛГБТИ+ събитие у нас, София Прайд.

Освен с хубавата си усмивка Soren е известен и с неповторимото си звучене, което смесва еклектични стилове от Барселона, Лондон и Амстердам. Пристрастен е към соул вокали, миксирани с електризиращи хаус-прогресив и поп-прогресив мотиви. Пускал е на емблематични парти сцени като SaturGays в Барселона, The Farm Milano в Милано, BlackRoom в Барселона, Revelation в Брюксел и др. Зададохме му няколко провокативни въпроса дни преди партито, за да разкрием малко повече за човека зад маската на диджея.

 
L’N’Q: House & Disco
 

Как стана DJ?

Роден съм под щастлива звезда. От много млад обичам музиката и по-конкретно денс музиката. Когато бях студент, започнах да работя като барман в гей бар. Един ден шефът ми предложи да пускам на едно от партитата, отзивите бяха добри и постепенно получих предложения за участия от различни места във Франция и по-късно в Европа.

С какво друго би се занимавал, ако не беше DJ?

Работата на диджея е много ангажираща, зает съм почти всеки уикенд, но имам и дневна работа. В университета учих химия, но впоследствие реших да следват истинската си страст – изкуството. Така че промених посоката и съм работил като директор на художествени продукции. От миналата година създадох собствена арт агенция във Франция.

Има ли локации, където още не си пускал, но би искал?

На много места бих искал да пускал. Вече съм осъществил голяма част от мечтите си – Барселона, Амстердам, Ибица, Коста Рика… и понякога в изключителна обстановка – корабни партита, големи сцени за Прайд, пяна партита… Искам да пускам в Миконос, Ню Йорк и Дубай.

Какъв е твоят фетиш?

Обичам стилът на американските студенти – тениски и надписи на баскетболни отбори или кампуси.

Коя националност е най-добра в леглото (освен французите, разбира се)?

Труден въпрос, не съм пробвал с всички, за да бъда напълно сигурен 🙂

Началният час е 22:00 ч., а мястото – Фабрика 126 (бул. “Мария Луиза” 126). Входът е свободен, но е необходима предварителна регистрация чрез формата по-долу:

[super_form id=“14137″]