Как OnlyFans промени визията на хората за секс работниците

Всеки ден стотици мъже плащат на Дани Харууд, за да доведе наяве сексуалните им фантазии и да повиши самочувствието им. Понякога дрехите й се свалят. Понякога се преоблича като медицинска сестра или доминейтрикс. Ако мъжът е редовен клиент, тя вероятно знае рождения му ден, имената на децата му и домашните му любимци.

Той може да ѝ плати, за да му помогне да достигне оргазъм, въпреки че тя не е проститутка. Той може да си купи от нея еротични видеоклипове, въпреки че тя не е порнозвезда.

 
L’N’Q: House & Disco
 

Харууд е една от най-добре печелещите в сайта OnlyFans, където абонатите – предимно мъже; хетеросексуални, гей и не само – плащат на модели и влиятелни личности в социалните медии такса, обикновено от 5 до 20 долара на месец, за да гледат канал с изображения, твърде пикантни за Instagram. С този достъп абонатите могат също така да изпращат директни съобщения и „бакшиши„, за да получават снимки или видеоклипове, създадени по поръчка, според сексуалните им вкусове.

Моделите, които се присъединяват към сайта, често предполагат, че броят на абонатите им ще се увеличи, ако публикуват по-често и правят съдържанието по-разкрепостено. Частта с „по-често“ е вярна. Частта „по-разкрепостено“ не е.

Във време, когато всеки, който разполага със смартфон или малко студио, може да се превърне в свой собствен порнограф и съдържанието често е безплатно, най-горещият сайт в индустрията за забавления за възрастни е доминиран от хора, които показват по-малко сексуални актове и начисляват все по-големи такси в зависимост от това колко креативни са заявките. Това е първият парадокс в центъра на феномена OnlyFans.

В общи линии OnlyFans е като да си go-go танцьор„, казва Матю Камп, 34-годишен модел, който е навлязъл в бизнеса преди десетилетие, като се е въртял на платформи в центъра на Манхатън за парти легендата Susanne Bartsch.

С еротично бельо и добра светлина той можеше да изкара до 1000 долара в добра вечер, а предложенията от професионални студия започват да валят.

Матю Камп е заинтригуван. „Да правиш секс за пари е привлекателно„, казва той. Но 1 000 долара му се струват малко за нещо, което ще бъде качено в интернет и ще го заклейми за цял живот като порнозвезда. Затова той им отказал и вместо това използвал канала си в Instagram, за да си създаде последователи от над половин милион души. Преди около две година, когато клубната сцена продължава да умира бавно, той се премества в Хъдсън, Ню Йорк, и се регистрира в сайта OnlyFans.

Често минават седмици, без да публикува нито една снимка или видео. През първите девет месеца не показал нито един клип с открито порнографско съдържание, но въпреки това редовно печелил по над 10 000 долара на месец.

Tumblr беше изпълнен с най-екстремните сексуални преживявания, които можете да видите„, казва той. „И мисля, че много хора бяха отблъснати от това. Това не е това, което търсят. Те искат по-интимни преживявания. Искат преживяване с гадже. Искат да си фантазират за някого, с когото искат да правят секс, и да не се чувстват отвратени от това„.