Как да бъдеш по-добър пасивен в леглото?

Важна част от живота на гей мъжете е посветена на изкуството на аналния секс. Според някои той е невероятно изживяване, според други – болезнен и неприятен опит. Разбира се, има правилен и неправилен начин и опита се изгражда с времето. При много малко гей мъже, които харесват пасивната роля, неземната наслада се е появила от самото начало. Понякога са нужни години опит, както и полезни съвети, като тези, които ще прочетете тук:

Консумирайте големи количества фибри:

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

Първото и най-важно правило за пасивните гей мъже е „внимавайте как се храните“. В интернет ще откриете много истории на вегетарианци, които дори не си правят клизма преди анален секс – причината за това е, че приемат достатъчно количество фибри и режимът им позволява да бъдат напълно чисти. Тези, които се хранят с месо пък пият добавки с фибри. Фибрите са изключително полезни за тези, които искат да се изчистят по-лесно. Не прекалявайте с дозата, обаче, и пийте достатъчно вода.

Открийте най-подходящия начин за подготовка:

Някои пасивни сами усещат кога са готови. Те имат невероятната способност да са сигурни, че дебелото им черво е кристално чисто и нямат нужда от никаква друга подготовка. Те, обаче, не се срещат толкова често и си остават мистерия за повечето. Най-често използваният метод за подготовка е клизмата с т.нар. ‘анален душ’. В повечето случаи те вършат добра работа.

Отделете си време за подготовка:

Не е хубаво да претупвате подготовката за анален секс, когато си правите клизма. Не е достатъчно просто да вкарате малко вода, нужно е и да отпуснете мускулите си и да се почувствате комфортно с чувството на проникване преди да преминете към играта. Указания за правенето на клизма ще намерите лесно в интернет. Най-ключовото е да не използвате твърде студена или твърде гореща вода и да се въоръжите с търпение.

Тренирайте се със секс играчки:

Оргазмът по време на анален секс е винаги по-мощен, но много гей мъже обичат и чувството на отварянето отпускането на аналния сфинктер. Всъщност отпускането и стягането на този мускул си е същинско еротично изживяване. Много пасивни мъже откриват това чувство, използвайки секс играчки. Гей сексът често се фокусира най-вече върху простатата. Със секс играчките, обаче, най-вероятно ще откриете много нови усещания. Те ще ви направят по-добър пасивен и ще ви накарат да свикнете по-лесно с особеностите на аналния секс.

Не забравяйте лубриканта:

Лубрикантът е изключително важен при аналния секс. Някои мъже използват слюнка, но тя няма да бъде достатъчна, ако активните партньори са по-груби. Затова препоръчваме лубрикант на водна или силиконова основа.

Не се притеснявайте твърде много за ‘инциденти’:

Повечето пасивни гей мъже изпадат в паника при идеята, че може би не са се изчистили достатъчно добре. И макар и повечето активни да предпочитат да сте чисти, всички знаят, че никой няма пълен контрол над тялото си, дори след клизма. Затова няма смисъл да се притеснявате твърде много за това и да развалите изживяването си.

Ако забележите кръв – спрете:

Внимавайте, ако забележите кръв по време на анален секс. Когато активният не е достатъчно внимателен или вие не сте достатъчно широки, може да се получат фисури. Когато това се случи, риска от заразяване с ХИВ или други сексуално предавани инфекции се увеличава значително. Ако сте наистина отдадени на аналния секс и го практикувате често, това ще се случи в един или друг момент. Не се паникьосвайте. Раничките заздравяват (макар и бавно – понякога са нужни месеци), а фибрите помагат за по-бързото възстановяване.

Изследвайте се редовно, ако правите секс без презерватив:

Живеем във времена, в които много гей мъже приемат PrEP и се предпазват от вируса ХИВ, дори когато правят секс без презерватив. Не е редно да забравяме и за другите сексуално предавани инфекции, обаче. PrEP не предпазва от хламидия, гонорея и сифилис. Повечето клиниките препоръчват изследване на всеки три месеца. Така ще може да хванете инфекциите на време и да предотвратите влошаването им.

Лекарствата за стомашно разстройство ще ви помогнат да сте по-чисти:

Някои гей мъже взимат Имодуим или което и да е лекарство, което спира стомашното разстройство, няколко часа преди секс, тъй като тези лекарства стягат червата и забавят процеса. Клизмата и лекарството със сигурност ще ви подготвят за дълга вечер/нощ. Разбира се, някои гей мъже или специалисти ще ви кажат, че не е полезно да правите това, но честите клизми и грубия секс, причиняващ анални фисури, също не са полезни.