PROUD.bg RUview: Превърни се в следващата драг суперзвезда с „RuPaul’s Drag Race Superstar“

Новата мобилна игра RuPaul’s Drag Race Superstar, базирана на RuPaul’s Drag Race, е вече официално в Google Play и App Store. Играта, създадена от Leaf Mobile и East Side Games в партньорство с World of Wonder Productions, позволява на играчите да се състезават за шанса да бъдат коронясани за следващата драг суперзвезда.

Играчите могат да създадат своя собствена кралица и аватар, като избират измежду различни типове „тела“, цвят на кожата и стотици различни модни елементи от различни драг стилове. Играчите също така могат да развиват различните станции в своя Werk Room, докато живеят живота на Драг суперзвезда и дефилират на подиума, състезавайки се с други играчи от целия свят.

 
L’N’Q: House & Disco
 

Могат да бъдат отключени и кралици от RuPaul’s Drag Race, както и техните емблематични тоалети.

Това е една от първите големи продукции за мобилни игри, която поставя на преден план общността LGBTQ+, и представлява вълнуваща стъпка напред. Знаем, че феновете на RuPaul по целия свят ще харесат тази игра и нямаме търпение да започнат да я играят. За нас беше абсолютно удоволствие да си партнираме с WOW, за да вдъхнем живот на това преживяване“ споделят от екипа, който разработва приложението.

Ние от PROUD.bg решихме да „хвърлим едно око“ на играта и ето какви са нашите впечатления:

On a positive note – механиките на играта за лесни за разбиране, което се очаква от една мобилна игра от този жанр. Динамична е и представя достатъчно възможности за различни дейности и дуели за играчите. Има разнообразие в стиловете на различните перуки и дрехи, които могат да се спечелят и купят по време на играта.

За съжаление, обаче, има много негативи, имайки предвид, че играта е в процес на разработка от толкова дълго време. Докато дрехи и коси са лесни за намиране и купуване, то гримовете са малко, което води до това много от кралиците да изглеждат по един и същи начин. Опциите са аватар са доста оскъдни – само 3 възможни варианта на телосложение, няколко цвята коса и няколко прически за вашият персонаж извън драг. Проблемът с оскъдните грим опции е, че идеята на драг като изкуство е себеизразяването, а RuPaul’s Drag Race Superstar по начинът, по който е сега, не предоставя тази възможност и това взима от магията.

Надяваме се, че с времето играта ще започне да предоставя това разнообразие, което съдиите в предаването толкова често търсят (her name starts with M and ends with ichelle Visage) и нямаме търпение да въдим бъдещето на този амбициозен проект.

RuPaul’s Drag Race Superstar може да намерите в Google Play и App Store.