Aко Кирил Петков имаше Grindr

 
Кабинет Дъга – банер
 

И какво ако Кирил Петков наистина имаше Grindr? Какво точно щеше да се случи? Сградата на Народното Събрание щеше да се срине изоснови? Паметникът на Незнайния войн да проговори с гласа на РуПол и да изреве: ,,Yass, king’’? Партия Продължаваме Промяната да се прекръсти на „Продължаваме Прайда„? Костадин Костадинов и може би жълтите павета щяха да заблестят в злато и пред нас да се разкрие красотата на Изумрудения град?

О, Боже, каква поредна абсурдна изфабрикувана политическа драма! Не стана ли на никого пределно ясно, че този ,,скандал’’ беше раздут от жълти сайтове към ГЕРБ, на които дори не си заслужава да им споменавам името, за да не им правя реклама? Както и от политическите опоненти на Петков? Едните бяха ,,Възраждане’’, след което вълната за този ,,скандал’’ се поде именно от каналите за дезинформация на Изправи се дай да седна, че не мога да измисля как да си злепоставя опонентите освен с някакъв жалък скрийншот, а сега ще седна, мутри вън? Мои потвърдени източници показват, че именно една от неофициалните PR-ки на Раздухай-скрийншот-изправи-се-мутри-вън-за-да-измисля-жълт-скандал стои в дъното на раздухването на тази ,,сензация’’.

И към тези хора имам много въпроси. Само толкова ли можете? Това ли ви е капацитетът? Товa ли е най-доброто на което сте способни? Наистина ли е страхотна драма, че има човек от екипа на Кирил Петков, който е… уау.. забележете… май… гей? УАУ! ИМА ГЕЙ ХОРА! УАУ! И тези гей хора… работят? Уау? Освен че тези гей хора работят, те работят и някаква важна политическа работа. Еха, каква изненада! Наистина ли гейовете работят? А лесбийките, бисексуалните, пансексуалните, асексуалните, транс и интерсекс хората? И те ли работят! Еха! Това е наистина адски шокиращо! Аз пък си мислех, че гейовете по цял ден просто гейчат. И нищо друго. Колко шокиращо, че човек от екипа на Кирил Петков е гей!

Но още по-шокиращо, момент! Гейовете не просто съществуват и работят и плащат данъци! О, уау! Гейовете всъщност… се срещат помежду си? Събират се на едно място? Уау!

Наистина ли толкова някои партии дотолкова не могат да си направят сносен PR, че трябва да се насилят да раздухат излишно някакъв ,,скандал’’, че МОЖЕ БИ Кирил Петков е имал Grindr, а всъщност го няма? А и да го имаше, какво от това?

Хайде да се разберем едно нещо. Ако Кирил Петков имаше Grindr това щеше да е супер яко. Не просто супер яко, а топ и убергалактически яко. Защото това щеше да означава, че ние имаме първия в българската история бисексуален открит премиер. И това щеше да е наистина голяма новина за България – страна, в която политици от крайнодесните флангове нонстоп използват ЛГБТИ хората като изтривалка, за да си вдигнат предизборно процентите (Естествено, не намеквам нищо за Линда и децата. Тази моралистка интерпретация не ми принадлежи нито на мен, нито на когото и да е било другиго).

Но нямаше ли да е супер да имаме такъв премиер? Нямаше ли това да даде страхотен пример на супер много млади ЛГБТИ хора, които да си кажат – „Еха, значи и аз един ден ще мога?“ Нямаше ли това да ни послужи като мотивация и да изтрие веднъж завинаги ехидните усмивчици на чикибойците коксъкватори на държавна издръжка при Харизанов?

Лично аз бих аплодирала с всичките си крайници български открит ЛГБТИ политик. И ми се струва, че точно това е катастрофалното ни неразбиране на целия проблем. Нещо ни убягва тук. Не е проблемът, че човек от екипа на ПППП ползва Grindr и Twitter едновременно. И не е проблемът, че Кирил Петков има гей човек в екипа си. Или това че политическите му опоненти опитаха да го ,,уязвят’’ с това.

Проблемът е, че все още третираме нехетеросексуалната ориентация като проблем за политиците ни. И че все още не сме зрели. Нямаме открити и действащи български политици в парламента, които да не се страхуват за политическата си кариера ако към аутнат. За мен всъщност целия този фалшиво изфабрикуван и напомпан фейсбук скандал трябваше да ни насочи към осъзнаване и равносметка. А именно че за пореден път нехетеросексуалната ориентация е ,,лоша’’. И би трябвало да се запитаме защо това е така. Да се замислим. И да опитаме да водим разговора под друг ракурс. Наистина, хайде нека всички вкупом пораснем. Ама на мига.

А дотогава, дайте ми Grindr профила на асистента на Кирил Петков.
Обещавам не само да го tap-на, но и да го заведа на вечеря с вино и да му благодаря.

My Cart Close (×)

Твоята количка е празна
Към магазина