H&M влиза в сътрудничество с Ектор Белерин за специална мъжка колекция

H&M с удоволствие представя Edition by Héctor Bellerín – колекция в партньорство с един от най-вдъхновяващите футболисти, познат както със своя стил, така и с отговорното си отношение към околната среда. Ектор Белерин участва във всеки един етап от производствения процес – от избора на устойчиви материи до пролетния почерк на моделите. Това е най-новата колекция за мъже в H&M, чиято концепция обединява ключови визии за всеки сезон. Edition by Héctor Bellerín ще бъде налична в магазина на марката на бул. Витоша 6, както и онлайн на hm.com на 18 февруари.

„Модата и нашите дрехи могат да отправят положително послание към света. Щастлив съм да си сътруднича с H&M за тази колекция, направена от по-устойчиви материали, и да се боря за по-добро бъдеще на модата и планета ни“, казва Ектор Белерин.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

“Ектор Белерин е лидер на поколението, което трансформира мъжката мода и се застъпва за положителна промяна. Всички ние в H&M сме изключително щастливи да си партнираме с Ектор за създването на Edition by Héctor Bellerín – една устойчива мъжка колекция,“ казва Рос Лидон, мениджър дизайн на мъжко облекло в H&M.

В сърцето на Edition by Héctor Bellerín – колекция изработена изцяло от устойчиви материали – са устойчивостта и стилът. Памукът, от който са направени моделите, е органичен или рециклиран от текстилни производствени отпадъци, найлонът и полиестерът са рециклирани, а вискозните нишки са от устойчив произход. Целта на Белерин e, там където е възможно, продуктите да бъдат изработени от един материал, за да бъдат по-лесни за рециклиране.

Освен в устойчивостта на колекцията, Белерин взима активно участие и в процеса по дизайн. Неговият почерк може да бъде усетен във всеки един модел – от автентичността на уголемените ежедневни модели до класическото мъжко облекло. Приглушените земни тонове са в синхрон с небрежния стил на Белерин, а чрез закачливите послания, които носят дрехите – колекцията говори за сериозни теми по позитивен начин.

Всеки един модел от колекцията Edition by Héctor Bellerín доказва, че ключовите облекла за сезона могат да бъдат устойчиви. Леката сива парка е с обемна кройка с широки рамене, скрита качулка и закопчаване на врата, бежовият блейзър е скроен широко, редом с разкроените панталони. Раираната риза от памучен поплин е свободна с подчертани джобове, а карго панталоните с цип могат лесно да се превърнат в шорти.

Плажните ризи и свободните панталони, както и плетените блузи и тениски, вдъхват небрежно настроение за новия сезон. Принтовете върху суитчърите и тениските са с позитивни послания като “Live With Purpose” и “To Protect Our Future Together“. Карираните аксесоари завършват идеално колекцията.

Ектор Белерин е испански интернационален футоболист и втори капитан на футболния отбор Арсенал. Извън терена Белерин е известен с прогресивния си стил и е страстен защитник на веганството, устойчивостта и социалната отговорност.