От днес ЛЮБЕН е на голям екран

В рамките на Sofia Pride Film Fest 2024 се състоя българската премиера на първия български ЛГБТИ+ игрален филм – ЛЮБЕН. Филмът на Венци Костов разказва за летен романс между две момчета от различни светове.

Виктор има уреден живот в Мадрид с партньора си Хосе. Връща се в дома на детството си в България за погребението на дядо си и решава да остане за лятото. Докато се свързва отново с баща си и селския начин на живот, той неочаквано намира любовта в лицето на Любен, 18-годишно ромско момче. Въпреки различията и конфликтите около тях, Виктор и Любен намират убежище един в друг.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

Заснемайки ЛЮБЕН от самото начало реших да вляза в ролята на свидетел, през много съзнателно търсена естетика, на много интимен акт: катарзисът на осъзнаването кой съм и какво се променя завинаги, щом някой вземе част от душата ти.“ споделя за филма Венци Костов – сценарист и режисьор на ЛЮБЕН

Днес, 21 юни, е и премиерата на ЛЮБЕН в кината в цялата страна.

Списък на кината, в които да гледаш ЛЮБЕН: Дом на киното, Кино Одеон, Синеленд (София), Синеленд (Перник), Синеленд (Велико Търново) и Синемакс (Благоевград)