H&M отново с Прайд колекция, която ще е достъпна в България от 30 май

Новата прайд колекция на H&M е факт! За втора поредна година гигантската шведска компания за дрехи продължава да изразява подкрепата си към ЛГБТ общността със собствена лятна колекция, посветена на равенството. Тази година тя е озаглавена „Love for All”.

Рекламните лица на колекцията са Кийш Хърман, Кристал Андерсън, Осло Грейс, Рам, Даяна Санз, Кори Уолкър, Остин Гудуин и Елена Харли. Фотограф на визиите е Мат Джоунс.

 
L’N’Q: House & Disco
 

10% от продажната цена на артикулите от колекцията Love for All ще бъде дарена на кампанията на UN Free & Equal – проект на Обединените нации за равни права и справедливо отношение към лесбийки, гейове, би, транс и интерсексуални хора по целия свят.

Представяме ви две тениски от колекцията, които носят имената на два важни за Прайд движението градове през тази година.

Тениската „Ню Йорк е посветена на World Pride – най-мащабното Прайд събитие, което през изминалите две десетилетия се е провеждало в Рим, Йерусалим, Лондон, Торонто и Мадрид. Тази година то ще се проведе в Ню Йорк между 26 и 30 юни, в чест на 50-годишнината от бунтовете в Стоунуол Ин, дали началото на освободителното гей движение през 1969. По време на историческото събитие ЛГБТ общността се противопоставя на атаките на полицията, която нахлува без причина в гей бара „Стоунуол” и се опитва да арестува част от присъстващите. Градовете, които домакинстват World Pride се избират от международна асоциация на Прайд координатори, наречена InterPride.

Тениската „Виенаe посветена на EuroPride – едно от най-големите и пищни европейски Прайд шествия, обединяващо ЛГБТ хора от цяла Европа. Започнато като традиция през 1992, то се провежда ежегодно в някои от най-прогресивните и освободени градове на стария континент. След като преминава през Лондон, Берлин, Амстердам, Копенхаген, Париж, Стокхолм, Рим, Кьолн, Хамбург, Осло, Мадрид, Цюрих, Варшава, Марсилия и Рига, тази година EuroPride титлата се присъжда на Виена за втори път от 2001 г. насам. Празничното шествие, което ще се проведе на 15 юни, ще бъде предшествано от тематични културни събития, продължаващи цели две седмици.

Заедно с H&M България даваме възможност на двама от читателите на PROUD.bg да спечелят тениска „Ню Йорк” или „Виена”. За да участвате в играта, трябва да коментирате поста с новината във Facebook страницата ни с отговор на въпроса: „Ню Йорк” или „Виена”, според тениската която искате да спечелите. Победителите ще бъдат изтеглени и обявени на 5 юни.

Колекцията е налична в магазини H&M в Paradise Center (бул. „Черни връх“ 100) и на бул. Витоша 6, както и онлайн от 30.05.