Global Pride ще се излъчва онлайн на 27 юни

24-часовият онлайн Global Pride ще се излъчи на живо на 27 юни (събота) на официалния сайт на събитието и в YouTube канала на водещия Тодрик Хол. Организаторите планират да обърнат внимание на ЛГБТ+ общностите от всеки континент и да превърнат стрийма в най-мащабното куиър събитие в историята.

Над 500 организации от 91 държави ще се включат в празнуването на Global Pride, а събитието се подготвя от началото на април. Специална изненада ще бъдат посланията от световни политици като бившия американски вицепрезидент Джо Байдън, канадския министър председател Джъстин Трюдо, президента на Австрия Александър Ван Дер Белен и др.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

Специални музикални изпълнения се очакват от бразилската драг кралица Пабло Витар, Оливия Нютън-Джон, Ava Max, Дебора Кокс, Кортни Акт, KEIINO, Стив Гранд, Тодрик Хол, Мелани Си, Кат Греъм, Aдам Ламбърт, Кеша, Village People и др.

Global Pride ще даде гласност и на чернокожите ЛГБТ+ хора и техните трудности, в отговор на полицейската бруталност и системния расизъм в САЩ.

Събитието се случва с партньорството на Queerty, Q.Digital, LGBTQ Nation, Facebook, Gilead Sciences, iHeart Radio, Revry, Time Out Group, We Are Social, DIVA Media Group, AARP и Pride Basics.