ГЕЙ ХОР БЕШЕ УНИЗЕН ПО ВРЕМЕ НА БЕЙЗБОЛЕН МАЧ

Инцидент със солидна доза ирония се разигра по време на бейзболна игра, домакинствана от San Diego Padres.

Миналия уикенд, по време на спортната среща, специално посветена на ЛГБТ общността, на терена бяха излезли сто члена на Хора на гей мъжете на Сан Диего. Групата беше поканена да изпълни американския химн преди началото на играта. Вместо собствения си запис обаче, изпълнителите бяха принудени да изслушат чужд – на жена.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

Обърканите мъже изчакаха унижението да приключи, след което бяха придружени извън от игрището. Тогава някои от зрителите на стадиона започнаха да подвикват хомофобни реплики.

В съобщение във Facebook страницата на хора се казва: „Не беше направен опит да бъде спрян записа и да се започне отначало. Нямаше извинително съобщение към певците или техните приятели и семейства на скамейките. Нямаше опит за решение на проблема, освен, че стоте мъже бяха принудени да стоят в центъра на игрището по време на цялата песен и след това бяха придружени извън игрището, докато бейзболни фенове крещят хомофобни обиди, включително „Пеете като момиче.““

В официалното извинение на San Diego Padre се изтъква, че инцидентът се е случил по грешка и зад него не е имало никаква зла умисъл от страна на клуба или фирмата, отговорна за развлекателната програма.

Управата на отбора уволни фирмата-подизпълнител и наказа дисциплинарно свой служител, чиято отговорност е да следи работата й. Също така, Хорът на гей мъжете на Сан Диего получи втора покана да пее по време на бъдеща игра.

Запис на унизителната ситуация можете да видите по-долу.