Украйна прие закон за медийно регулиране в полза на ЛГБТИ+ общността

 
BHK Banner
 

В края на миналата седмица законодателите в Украйна единодушно одобриха законопроект за медийно регулиране, който забранява речта на омразата и подстрекателството въз основа на сексуалната ориентация и половата идентичност.

Това е голяма крачка за Украйна, за да започне да приема нашето законодателство в съответствие с европейските ценности„, заяви пред Washington Blade Олена Шевченко, председател на Insight, група за защита на правата на ЛГБТИ+ украинците. „Надяваме се, че нашето правителство ще признае ЛГБТИ+ хората за равноправни възможно най-скоро.

От 2015 г. в Украйна е забранена дискриминацията в областта на заетостта въз основа на сексуалната ориентация и половата идентичност.

През 2021 г. президентът Володимир Зеленски обеща, че Украйна ще продължи да се бори с дискриминацията въз основа на сексуална ориентация и полова идентичност, след като се срещна с президента Джо Байдън в Белия дом.

На 24 февруари 2022 г. Русия започва войната си срещу Украйна. По-малко от шест месеца по-късно Зеленски заяви, че подкрепя закон за гражданските партньорства за еднополовите двойки.

Хареса ли ви статията?

My Cart Close (×)

Твоята количка е празна
Към магазина