Футболен турнир срещу ЛГБТИ дискриминацията и стереотипите ще се проведе на 27 май

Футболен турнир между смесени отбори от всички полове ще се проведе в рамките на София Прайд Спорт – спортната инициатива в програмата на София Прайд 2018, която предлага на българската ЛГБТИ общност и нейните приятели редица възможности за спортни срещи. Целта на футболния турнир е да разбие стереотипите, свързани с този толкова обичан в България и по света спорт, като се обяви срещу хомофобията и трансфобията и покаже, че спортът е място за спортменство и приемане.

Турнирът, който се организира от Фондация “Ресурсен център – Билитис”, ще се играе на малки врати с отбори от 5+1 участници. Инициативата ще се проведе на 27 май между 16:00 ч. и 19:00 ч. в комплекс “Мир и Дружба” в Студентски град в София.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

Събитието е подкрепено и спонсорирано от мрежата FARE network – организацията, която обединява всички, които се борят с неравенството и дискриминацията във футбола и използват спорта като инструмент за социално включване.

Крайният срок за изпращане на заявки за участие е 18 май на този адрес. Повече за турнира можете да откриете във Facebook страницата му.