Фондация GLAS получи световно признание за новаторската си дейност

Председателят и съосновател на Фондация GLAS Симеон Василев бе избран сред глобалните иноватори на HRC Foundation – най-голямата организация за граждански права, която работи за постигане на равенство за лесбийки, гей мъже, бисексуални, трансджендър и куиър хора в САЩ.

Той попадна в групата от 29 застъпници за човешки права от 27 страни от цял свят, които работят за постигане на равенство за ЛГБТИ+ хората в международен план. Участниците в групата бяха селектирани измежду стотици изключителни кандидатури и имаха възможност да се срещнат във Вашингтон, САЩ, тази седмица в рамките на четвъртата годишна глобална конференция Global Innovative Advocacy Summit, организирана от HRC Foundation.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

От 2016 г. глобалната конференция е мощен и вдъхновяващ начин за свързване и изграждане на връзки между ЛГБТИ+ лидерите и техните съюзниците с цел помагане и засилване на капацитета на техните движения.

„Всяка година продължаваме да се удивляваме на застъпници и лидери като тези, които работят неуморно за ЛГБТИ+ равенството в целия свят ”, заяви глобалният директор за лидерство на HRC Джей Гилиъм. „Техните усилия са свидетелство за новаторството и креативността в нашето глобално движение за равенство”, каза още той.