Еднополова двойка затворници сключиха семейно партньорство в затвор в Кипър

От NBC докладват, че Кеворк Тонтиан и Уемсън Габрал Да Коста са станали втората еднополова двойка, сключила съюз в ‘поправително заведение’, намиращо се в Европейския съюз (в този случай – Кипър). Според последна информация е възможно Уемсън да се идентифицира като трансджендър, тъй като се подлага на хормонална терапия.

Историята на двамата затворници е особено интересна. Кеворк от Кипър и Уемсън от Бразилия се запознават по време на бинго игра в затвора. Когато връзката им се задълбочава, на тях им бива позволено да вземат участие в шествието на Кипър Прайд, макар и под надзор. Когато Кеворк бива освободен преди две години, той извършва още едно престъпление, за да се върне в затвора и да бъде заедно с Уемсън.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

Миналата седмица Тонтиан и Да Коста са сключили семейно партньорство в компанията на служители на затвора и приятели. Гражданският брак все още не е регулиран в Кипър, но партньорите от един и същи пол могат да регистрират своята връзка като семейно партньорство от 2015 година насам.

Очаква се Кеворк и Уемсън да бъдат освободени заедно през юни, а плановете им за бъдещето са за да живеят заедно в Кипър.