Двама тийнейджъри са арестувани по подозрение, че са убили транс момиче в парк в Уорингтън

Момче и момиче, и двамата на 15 години, са арестувани във връзка с убийството на 16-годишната Бриана в Уорингтън , Великобритания.

Тялото на Бриана, по което са открити множество прободни рани, е намерено в парк в събота от граждани. Службите за спешна помощ са били повикани около 15:00 ч., които само са констатирали смъртта ѝ.

 
L’N’Q: House & Disco
 

Местната полиция се опитва да установи мотива за нападението и да открие оръжието, с което е извършено убийството. Засега те не разглеждат смъртта на Бриана като престъпление от омраза.

Към момента няма доказателства, които да сочат, че обстоятелствата около смъртта на Бриана са свързани с престъпление от омраза„, заяви главният инспектор на полицията Майк Евънс, като добави, че „патрулите в местния район работят извънредно и служителите ще останат в района, за да осигурят спокойствие и да отговорят на всички опасения, които жителите могат да имат.“

Преди ареста той беше описал убийството като „целенасочена атака срещу Бриана“ и беше подчертал, че няма риск за местната ЛГБТИ+ общност, съобщи Manchester Evening News. Към момента няма повече официална информация относно арестуваните лица.

Акаунтът на Бриана в TikTok, има над 11 000 последователи, а последният ѝ видеоклип е публикуван само няколко часа преди смъртта ѝ. Потребителите и последователите ѝ в TikTok отдадоха почит на тийнейджърката в платформата.