the2brewers

Двама арестувани след нападение пред лондонския гей клуб The Two Brewers

Мъж и жена са арестувани, след като се предполага, че са нападнали гей двойка пред клуба The Two Brewers на улица Clapham High в югозападен Лондон. Инцидентът се разглежда от полицията като престъпление от омраза.

Полицията е била повикана около 4,20 ч. в неделя и 31-годишен мъж е бил арестуван по подозрение в нападение и обида, а 35-годишна жена е била арестувана по подозрение в нападение. Говорител на столичната полиция заяви: „Очакваме актуална информация за това дали са им повдигнати обвинения, дали са освободени под гаранция или без по-нататъшни действия. Жертвата не е имала нужда от медицинска помощ. Нападението се разглежда като престъпление от омраза“.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

Жертвите са нападнати заради целувка, допълват от полицията. Случаен минувач, който твърди, че е станал свидетел на инцидента пред The Two Brewers, публикува в социалните мрежи: „Двама невинни гей мъже, които стояха до мен, бяха ударени от жена защото се целунаха.“ Той казва, че се е намесил и е бил „повален на земята„, а след това бил засипан с хомофобски обиди.

След това той похвали персонала на популярния гей бар, като написа: „За щастие охраната и ръководството на @2BrewersClapham се намесиха и полицията бързо арестува нападателите. Реших да споделя това, защото дори в един от най-либералните и приятелски настроени към ЛГБТИ+ общността градове като Лондон, хомофобията все още е ежедневие.“