Членовете на кино клуба Big Gay Film Club получават 25% отстъпка от билета за прожекцията на Strike a Pose на 4 октомври

Организаторите на кино фестивала за документално кино Sofia Biting Docs предоставят 25% отстъпка от билета за прожекцията на документалния филм Strike a Pose ексклузивно на членовете на кино клуба Big Gay Film Club на фондация GLAS. Желаещите да се възползват от възможността трябва да влязат във Facebook групата на клуба и да се запишат във формата за регистрации, публикувана там. Филмът ще бъде представен за първи път и еднократно на голям екран в България в рамките на новото издание на Sofia Biting Docs на 4 октомври, от 20:30 ч., в Дом на киното. В деня на прожекцията записалите се трябва да кажат имената си на билетния център на Дом на киното, за да получат намалението. В случай че имената им не присъстват в списъка, те няма да могат да получат отстъпката. Крайният срок за записване е 12 септември.

 
L’N’Q: House & Disco
 

Документалният филм Strike a Pose на режисьорите Естер Гулд и Райър Зваан проследява настоящето на шест танцьори, които през 1990 г. Мадона избира да участват в турнето й Blond Ambition. Тогава на сцената, както и в провокативния филм “В легло с Мадона” те демонстрират на света как човек трябва да изрази себе си. Днес, 25 години по-късно, те разкриват истината за живота си по време на турнето и в годините след като вече не са част от екипа на Мадона. Strike a Pose обрисува един интимен портрет, в който танцьорите Луис, Хосе, Кевин, Салим, Карлтън и Оливър намират сили да потиснат самочувствието си и откровено да споделят за паденията и възходите си в живота.

Новото издание на филмовия фестивал Sofia Biting Docs, на който PROUD.bg е медиен партньор, ще се проведе от 1 до 11 октомври 2018 г. в различни киносалони в София. Той ще представи селекция от документални филми с фокус върху на пръв поглед експлоатирани, но в действителност актуални, важни и хапливи теми за обществото, като нарушаване на човешките права, дискриминация на различните, интеграцията на малцинствата, проблемите с околната среда, както и всичко от документалното кино, което показва интересни истории и хора. Повече информация за програмата на Sofia Biting Docs може да намерите на официалния сайт на фестивала.