БСП бори „джендър идеологията“ с недостатъчните за референдум 208 хиляди подписа

Подкрепеният от БСП комитет, започнал подписка за свикване на референдум срещу „джендър идеологоията“ е събрал малко над 208 хил. подписа за тримесечния срок, определен за подобни инициативи. Това бе обявено на брифинг в парламента двамата съпредседатели на комитета Ирена Анастасова и Владимир Шейтанов, който представлява сдружение РОД.

Въпросът, под който се подписваха гражданите, бе: „Подкрепяте ли въвеждане на забрана за обучение, възпитание и пропаганда, свързани с промяна на пола и с концепции за друг пол, различен от мъжки и женски, сред деца и ученици в образователната система на България?„.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

Анастасова и Шейтанов определиха като успех и „много голяма победа“ постигнатия резултат и обявиха, че още днес ще внесат подписите в Народното събрание, съобщава Дневник.

Ако проверката установи, че са събрани поне 200 хил. валидни подписа, предложението отива за гласуване в парламента и той трябва да се поизнесе в срок до три месеца дали да се организира допитване, или не. Най-големият кошмар на „джендър идеологията“ и драг кралицата Малина Янк – Корнелия Нинова изрази съмнение дали референдум с такъв въпрос ще бъде свикан, обосновавайки думите си на отхвърления референдум на „Възраждане“ за запазване на българския лев.

Ако валидните подписи се окажат под 200 хил., тогава процедурата ще се счита за неуспешна.