Австралийският министър-председател се включи в WorldPride в Сидни

Антъни Албанезе се присъедини към хилядите хора, празнуващи на фестивала WorldPride в Сидни в неделя.

Австралийският министър-председател Антъни Албанес заяви, че всеки заслужава да бъде „ценен, равен и празнуван„, присъединявайки се към хиляди хора на шествието за правата на ЛГБТИ+ общността WorldPride в Сидни.

Албанезе се присъедини към тълпите в последния ден на фестивала, като заяви, че „през последните 17 дни това беше страхотен момент на единство и празнуване на разнообразието в австралийското общество, а също и изпращане на много добро послание към света„.

 
L’N’Q: House & Disco
 

Фестивалът, чиито домакини всяка втора година са различни държави, започна на 17 февруари. Албанес стана и първият действащ министър-председател, който се присъедини към емблематичния ежегоден ЛГБТИ+ Марди Гра на 25 февруари.

Австралийският министър на външните работи Пени Уонг също се присъедини към тълпите на моста „Сидни Харбър“ в неделя, като след това написа в Туитър: „За тези, които са се борили преди нас, и за тези, които ще ни последват. Честит WorldPride!

Около 50 000 души се появиха на известния мост, за да се включат в шествие за правата на ЛГБТИ+ общността.

Австралия легализира еднополовите бракове през декември 2017 г. По данни на Human Rights Watch най-малко 67 държави имат закони, които криминализират еднополовите отношения.