Американският професионален футбол се сдоби с мъжки мажоретки за пръв път в историята си

Куентън Перон и Наполиън Джинийс ще бъдат част от мажоретния екип на Los Angeles Rams, а Джеси Хернандез ще излезе на игрището заедно с мажоретките на New Orleans Saints. Двата отбора играят в Националната футболна лига (NFL) на САЩ.

Наполиън Джинийс

Перон и Джинийс бяха приети в отбора през март. Научавайки новината, Джинийс написа в Twitter: „Все още не мога да повярвам, че съм един от първите мъже в историята, които ще бъдат професионални мажоретки в NFL!“

 
L’N’Q: House & Disco
 

25-годишният Хернандез пък сподели, че „важна причина за желанието ми да се пробвам да бъда част от този велик отбор е, че майка ми ми изпрати линк за мъжките мажоретки на Los Angeles Rams, избрани преди няколко седмици“.

Джеси Хернандез и майка му.

„Процесът бе страхотен, всички се държаха много добре с мен и нямам търпение да видя как ще се развият нещата,“ добави той. „Беше ми много трудно докато растях като мъжки танцьор, но никога не се отказах, защото това е нещо, което обичам. Когато завърших гимназия, исках да продължа да се занимавам с това, но постоянните негативни подмятания тук и там оставиха отпечатък върху егото ми.“

Хернандез обаче, надмогнал жлъчните коментари и свирепата конкуренция – 120 кандидати се борели за места в отбора – и днес мечтата му е реалност.