Активисти предупреждават, че религиозните течения допринасят за престъпленията от омраза към транс общността

Група активисти приканват в социалните си мрежи още хора да се присъединят към кампанията им за „прекъсване на религиозното насилие, с което транс хората се сблъскват всеки ден„.

Лейди Дейна Фигероа Едиди и Джей Мейс III редактираха Black Trans Prayer Book, за да премахнат токсичните религиозни практики, които отчуждават хората от ЛГБТ+ общността. Антологията е съставена от творби на чернокожи транс и небинарни хора.

 
L’N’Q: House & Disco
 

През 2019 г. двойката стана домакин на първото си годишно събитие за кампанията #ТрансфобияЕГрях. Онлайн кампанията обръща внимание на религиозното насилие, което оказва влияние върху транс, и небинарните хора по света – особено върху чернокожите, коренното население и други маргинализирани общности. Днес, 15 януари, Дейн и Мейс ще стартират четвъртото издание на кампанията. В нея те канят всеки, който „инвестира в прекратяването на религиозното насилие срещу транс и небинарни хора“.

Религиозното насилие срещу транс хората не изглежда само като демонизиране на транссексуалните„, казват те. „Това е теологията, която намира пътя си към езиците на политиците, които създават антитранс политики„. Дейн и Мейс продължават: „Тя се проявява като рамка, която разцъфтява в насилието срещу транс хората на улицата, в техните семейства и в общността като цяло.

Снимка: Lady Dane Figueroa Edidi and J. Mase III