Активисти основаха ЛГБТИ организация в Кърджали

Нова българска ЛГБТИ организация, която се казва PinkSoul, бе основана в Кърджали. Все още предстои нейното официално регистриране, а зад нея стоят Васил Василев, Ивана Гачева и Елеонора Кирекчиева. Основният фокус на организацията ще бъде борбата с дискриминацията в училище и организирането на тематични обучения и семинари за учители и ученици.

„Дискриминационните практики на съученици, учители и персонал над ЛГБТИ младежите могат да окажат пагубно влияние върху все още крехката им психика. Борбата с предразсъдъците е от ключово значение за психологическото им здраве и житейско благополучие. Целта на PinkSoul е да пресече все по-нарастващата хомофобия в училищните среди, чрез увеличаване на усведомеността в училищната среда относно ЛГБТИ въпросите. Вярваме, че това е възможно“, сподели пред PROUD.bg председателят на организацията Васил Василев.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

Очаква се големият старт на организацията да дойде с началото на учебната година, а PinkSoul ще се окаже и единствената активна ЛГБТИ организация у нас, чието управление не е базирано в София.