12 грешни мита за ЛГБТ+ секса

Съществуват множество абсурдни митове за начина, по който ЛГБТ+ хората правят секс. Някои са повече от абсурдни и смешни, а други откровено вредят на общността. Представяме ви някои от грешните митове, които трябва да надвием, в случайна последователност:

Гей мъжете правят единствено анален секс:

 
L’N’Q: House & Disco
 

Съществуват много начини, по които гей мъжете могат да правят секс и аналния секс е само един от тях. Не всеки гей мъж обича този тип секс и това е съвсем нормално. Всеки си има собствен вкус и предпочитания.

Лесбийките правят секс единствено в „ножична“ поза:

Класическо недоразумение. „Ножичната“ поза е любима на някои лесбийки, но други предпочитат оралния и аналния секс. Отново е въпрос на лично предпочитание.

Асексуалните просто не са срещнали правилния човек:

Асексуалните хора не изпитват сексуално влечение, което означава, че не съществува ‘правилен човек’, който да промени това.

Полиаморията е просто извинение за случаен секс:

Не е вярно. Здравословните полигамни връзки са изградени върху романтична връзка, която е силна и смислена. Важно е да не се бъркат с отворените връзки, в която двама или повече партньори правят секс с други хора, но остават романтично обвързани.

Отворените връзки са обречени:

Зрялата комуникация между двама или повече партньори може да направи отворената връзка възможна и успешна. Не винаги отворената връзка е равна на ‘драма’.

Когато си на PrEP терапия няма проблем да правиш секс без презерватив:

Не. Съществуват множество сексуално-предавани инфекции, различни от вируса ХИВ. PrEP може и да е животоспасяваща терапия, но е важно да се грижите за себе си, да внимавате и да се тествате редовно.

Гей хората нямат нужда от презервативи, ако редовно правят секс заедно:

Голяма грешка. Ако връзката е отворена, единия от партньорите може да бъде заразен с инфекция и да я предаде на другия, ако не се използва презерватив. Не рискувайте!

Гей мъжете имат постоянно желание за секс:

Либидото на всеки гей мъж е различно и преминава през периоди. Някои мъже обичат да правят секс по няколко пъти на седмица, а други – само от време на време и единствено, когато са във връзка.

Лесбийките почти никога нямат желание за секс:

Много лесбийки са сексуално активни по време на връзка. Други – не чак толкова, но това не потвърждава стереотипа, а доказва, че всеки човек и всяка връзка са различни.

Транс жените правят секс, както в порно филмите:

Порното създава нереалистични представи за секса. Много от транс жените не се държат в леглото, както в порното филмите. Някои дори не харесват пенис коланите.

Гей мъжете са единствено ‘активни’ или ‘пасивни’:

Съществуват и други роли в секса. Някои мъже са ‘versatile’ – т.е. харесват и двете роли според настроението и партньора. А други предпочитат да забравят за постоянно за въпросния ‘речник’.

Почти всички гей мъже са ‘пасивни’:

Макар и ‘пасивните’ гей мъже да са често срещани, изобщо не е трудно да се открият и ‘активни’, както и ‘versatile’ такива. Има много типове мъже с различни предпочитания наоколо. Дръжте съзнанието си отворено!