Miley Cyrus, Lil Nas X и Dua Lipa в новия албум на сър Елтън Джон

Очевидно по време на ковид изолацията не всички сме губели време в гледане на сериали по netflix. Сър Елтън Джон например е създал цял нов албум, озаглавен в духа на времето: Lockdown Sessions, който ще излезе на 22 октомври. 16-те парчета в албума всъщност са дуети и колаборации с цяла плеяда любими артисти – Miley Cyrus, Lil Nas X, Rina Sawayama, Stevie Nicks, Stevie Wonder, Dua Lipa, Years and years и много други.

Сър Елтън Джон обяви премиерата на новия албум с пост в социалните медии, споделяйки: „Последното нещо, което очаквах да направя по време на локдаун, беше да създам албум. Но с проточването на пандемията, еднократни проекти продължаваха да се появяват и аз направих подбор от наистина интересни и разнообразни неща, които бяха напълно различни от всичко, с което съм известен; неща, които ме изведоха от зоната ми на комфорт на напълно нова територия.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

И осъзнах, че има нещо странно познато в работата по този начин. В началото на кариерата си, в края на 60 -те години, работих като сесиен музикант. Работата с различни музиканти по време на изолацията ми напомни за това. Направих пълен кръг: отново бях сесиен музикант. И това все още е взривяващо.“