ТИЙН ИДОЛЪТ КОЛТЪН ХАЙНЕС СЕ РАЗКРИ КАТО ГЕЙ

Колтън Хайнес – сърцеразбивачът на тийнейджърски сърца от хита на MTV „Teen Wolf“ и „Arrow“ – най-накрая потвърди слуховете, че е гей.

27-годишният модел и актьор се превърна в дигитален хит, благодарение на успеха на двата сериала и на всеотдайните му усилия да контактува с почитателите си в социалните мрежи. Към този момент, той има около 4 милиона фенове само във Instagram.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

Затова решението му да се оттегли от шоубизнеса изненада мнозина. В интервю за новия брой на Entertainment Weekly, Хайнес отвори личния си живот за любопитните да разберат причините за това развитие.

„Пожелах да се оттегля, защото ценя повече психическото и физическото си здраве, отколкото кариерата си,“ казва актьорът. „През целия си живот съм страдал от хронична тревожност. Тя ме правеше физически болен, припадах. На 27 години съм, а имам язва. Трябваше да се оттегля.“

colton-haynes-1

Онлайн популярността му позволи да запази и дори увеличи фен базата си, но тя доведе със себе си и проблеми. Публикация в Tumblr през януари предизвика буря, след като почитател коментира „тайното гей минало“ на Хайнес, а той отговори: „Че тайна ли е това?“

Въпреки, че много хора го възприеха като разкриване, той не го е написал с това намерение. „Бях в пълен шок. Не бях готов да съм отново под прожекторите,“ казва Хайнес, който никога преди интервюто за EW не е говорил за сексуалната си ориентация. „Трябваше да направя коментар или изявление, но просто не бях готов.“

Заради липсата на коментар от негова страна, медийната истерия стана язвителна. Резултатът за актьора е бил влизане в рехабилитационна институция и редовни постъпвания в болницата в следващите три месеца.

„Хората искат от теб да бъдеш снимката си в GQ, но те не осъзнават какво е да играеш роля 24 часа на ден. Играех дори когато се прибирах у дома,“ споделя той. „Хората, които съдят онези, които са гей или различни, не осъзнават, че да играеш роля 24 часа на ден е най-изтощителното нещо на света.“ В действителност, Хайнес е бил открит през по-голямата част от живота си – в училище, в семейството и приятелите си, пред колегите и холивудските шефове. Но добре известният дискомфорт на Холивуд с ЛГБТ идентичността го принуждава да пази фалшив обществен имидж.

Досега.

Подробности за интервюто можете да прочетете в тук.