ИЗСЛЕДВАНЕ: ЕДИН ОТ ВСЕКИ ПЕТ ХЕТЕРО МЪЖЕ ГЛЕДА ГЕЙ ПОРНО

Ново изследване, публикувано в научния журнал Archives of Sexual Behaviour, разкри някои изненадващи факти около порно навиците на 821 гей, хетеро и бисексуални мъже от САЩ.

Според събранните данни, 55% от гей мъжете гледат хетеро порно, а 21% от хетеро мъжете гледат гей порно. И докато първото наблюдение не е особено изненадващо (много гей мъже обичат да гледат хетеро мъже), то второто е изключително любопитно. Какво кара един на всеки пет хетеро мъже да гледат секс между мъже?

 
L’N’Q: House & Disco
 

Екипът на д-р Мартин Дж. Даунинг, водещият учен в проекта, потвърждава, че сексуалното поведение на двете групи мъже, самоопределящи се като гей и хетеро, съвпада със самоопределението им. Самоопределилите се като хетеро не са съобщили за секс с мъже, а гей мъжете (с изключение на много малка част) не са съобщили да правят секс с жени. Несъответствието се появява в отговорите им относно порното, което гледат.

Д-р Даунинг вижда това несъответствие като „някакво ниво на доказателство“ за флуидността на сексуалното привличане, поне по отношение на порното, което хората гледат.

Междувременно, бисексуалните мъже показали порно навици, които са различни от тези на двете други групи. Според споделеното от тях, те гледат мъжко порно също толкова често колкото гей мъжете, като в същото време консумират хетеро порно (с един мъж и една жена) почти колкото хетеро мъжете. Те също така съобщават, че гледат значително количество „бисексуално порно“, което включва двама мъже и една жена, или две жени и един мъж.

Според Даунинг, бисексуалните мъже не са „фалшиви гей или хетеро мъже“. „[Бисексуалните мъже] са повече като хетеро мъжете в някои отношения, и повече като като гей мъжете в други, но това е отражение на собствените им уникални предпочитания. Те не са идентични с никоя от двете групи по отношение на гледане на порно, което намирам за много интересно за разбирането на бисексуалността.“

Повече за резултатите от изследването можете да прочетете тук.