Елън Пейдж обвини Брет Ратнър, че я е разкрил пред колегите й с ‘ужасяващ’ коментар

Елън Пейдж публикува във Facebook въздействащо есе, в което споделя разсъждения около лавината от обвинения в сексуални посегателства в Холивуд и по света. Гей актрисата разказа собствени преживявания с режисьори-насилници, признавайки, че се срамува, че е работила с хищници като Уди Алън.

Според Пейдж, Брет Ратнър използвал хомофобна обида срещу ная в първия ден от снимките на „Х-мен: Последният сблъсък“ като по този начин насилствено я разкрил пред екипа на продукцията.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

„‘Трябва да я изчукаш, за да я накараш да осъзнае, че е гей.’ Това каза той за мен по време на първата среща на екипа и актьорския състав на ‘Х-мен: Последният сблъсък'“, започва разказа си Пейдж. „Бях на 18. Той погледна към жена, стояща до мен, с десет години по-възрастна, посочи ме и каза: ‘Трябва да я изчукаш, за да я накараш да осъзнае, че е гей.’ Той бе режисьорът на филма, Брет Ратнър.“

Ратнър бе обвинен в сексуален тормоз от 6 жени в експозе, публикувано в Los Angeles Times в началото на месеца. Актрисата Наташа Хенстридж разказа пред вестника, че Ратнър я принудил да му направи орален секс, а Оливия Мун разкри случка, в която режисьора мастурбирал пред нея.

По-нататък в есето на Пейдж тя казва: „Бях млада жена, която все още не се е разкрила пред себе си. Знаех, че съм гей, но не знаех, така да се каже. Почувствах се осквернена, когато това се случи. Сведох поглед и не казах и дума, нито пък някой друг каза нещо. Този мъж, който ме бе избрал за роля във филма, започна няколкомесечните снимки с това ужасяващо, неоспорено изказване. Той ме ‘разкри’ без да се вълнува от положението ми, действие, което всички разпознаваме като хомофобно.“

Пейдж разказа и за други обезпокоителни лични преживявания в индустрията. Тя сподели, че когато била на 16 била поканена на бизнес вечеря с режисьор, който галел крака й под масата. Няколко месеца по-късно тя била нападната от технически работник и й било наредено от режисьор да спи с мъж и после да му разкаже за преживяването. „Това са нещата, които ми се случиха само през шестнайстата ми година,“ обобщава тя.