Дете, убито от хомофобния му доведен баща, било подложено на невъобразим садизъм

 
Sofia Pride 2023
 

Осемгодишният Габриел бе убит преди четири години от приятеля на майка му, който го смятал за гей. В момента в Лос Анджелис тече съдебният процес срещу Isauro Aguirre, който, преди да разбие главата на дедето „със стотици удари в стената“, подложил момченцето на нечовешки изтезания.

Насилникът карал Габриел да ходи на училище в стереотипно женски дрехи, а вкъщи го подлагал на жесток системен тормоз, включващ заключване в малък шкаф, бой с колан, глад и хранене с животински изпражнения. Мъченията се случвали със съдействието на майката на детето, Pearl Fernandez, която ще бъде съдена отделно.

Братът и сестрата на детето, Ezequiel и Virginia, описаха в съдебната зала ужасяващите събития, като разказите им накараха членове на журито да плачат неконтролируемо. Децата разказаха, че брат им е бил принуждаван да яде развалена храна, а когато повърнел – да изяжда повърнатото. Той ежедневно бил бит, пръскан с лютив спрей, връзван и заключван в малък шкаф за продължително време.

Ezequiel, който сега е на 16, разказа, че Aguirre стрелял по детето с въздушен пистолет в лицето и слабините и го биел с метални закачалки и колан с катарама. Понякога мъжът го хващал за врата и го притискал срещу стената докато изгуби съзнание, добави младежът.

Във вторник на свидетелското място седнаха криминални специалисти и разследващи. Tiffany Shew, старши криминалист от шерифската служба на Лос Анджелис показа на журито шокиращи снимки на апартамента, в който семейството живеело. По стените били открити стотици кървави петна и вдлъбнатини с ужасяващ произход. Според нея, те са резултат от многократното удряне на главата на Габриел в стената. Shew каза, че следите били толкова много, че се изчерпали стикерите, с които ги отбелязвала.

Следователите открили кръв по множество предмени из апартамента, включително върху дървена тояга, бейзболна бухалка и компютърни кабели. ДНК-то на детето било открито в шкафа, където майка му и Aguirre го държали вързан и със запушена уста за дълги периоди от време.

Isauro Aguirre

Stephan Schliebe, криминалог, разказа, че Габриел е бил хранен със съдържанието на котешка тоалетна. Стомахчето му било пълно с котешки изпражнения и тоалетни гранули.

Медицинската сестра, която поела Габриел при настаняването му в болницата, каза пред журито, че травмите му били толкова тежки, че нямала време да извърши обстоен преглед. Момченцето имало наранени генеталии, спукан череп, липсващи предни зъби и три счупени ребра, както и липсващи или обгорени парчета кожа. В дробовете и слабините му имало заседнали метални съчми, добави още медицинската сестра.

Pearl Fernandez

По-рано тази година четирима социални работници бяха обвинени в малтретиране на дете, заради ролята им в смъртта на Габриел. Съдия Mary Lou Villar заяви, че „знаците са били навсякъде“. Социалните работници пренебрегвали доказателствата и не подавали докладите си навреме, което съдията определи като „престъпна небрежност“.

Срещу социалните работници, майката на Габриел и убиецът му се водят отделни дела. Всички те пледират за невинни. Максималната присъда в щата Калифорния е смърт.

My Cart Close (×)

Твоята количка е празна
Към магазина