Дете, убито от хомофобния му доведен баща, било подложено на невъобразим садизъм

Осемгодишният Габриел бе убит преди четири години от приятеля на майка му, който го смятал за гей. В момента в Лос Анджелис тече съдебният процес срещу Isauro Aguirre, който, преди да разбие главата на дедето „със стотици удари в стената“, подложил момченцето на нечовешки изтезания.

Насилникът карал Габриел да ходи на училище в стереотипно женски дрехи, а вкъщи го подлагал на жесток системен тормоз, включващ заключване в малък шкаф, бой с колан, глад и хранене с животински изпражнения. Мъченията се случвали със съдействието на майката на детето, Pearl Fernandez, която ще бъде съдена отделно.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

Братът и сестрата на детето, Ezequiel и Virginia, описаха в съдебната зала ужасяващите събития, като разказите им накараха членове на журито да плачат неконтролируемо. Децата разказаха, че брат им е бил принуждаван да яде развалена храна, а когато повърнел – да изяжда повърнатото. Той ежедневно бил бит, пръскан с лютив спрей, връзван и заключван в малък шкаф за продължително време.

Ezequiel, който сега е на 16, разказа, че Aguirre стрелял по детето с въздушен пистолет в лицето и слабините и го биел с метални закачалки и колан с катарама. Понякога мъжът го хващал за врата и го притискал срещу стената докато изгуби съзнание, добави младежът.

Във вторник на свидетелското място седнаха криминални специалисти и разследващи. Tiffany Shew, старши криминалист от шерифската служба на Лос Анджелис показа на журито шокиращи снимки на апартамента, в който семейството живеело. По стените били открити стотици кървави петна и вдлъбнатини с ужасяващ произход. Според нея, те са резултат от многократното удряне на главата на Габриел в стената. Shew каза, че следите били толкова много, че се изчерпали стикерите, с които ги отбелязвала.

Следователите открили кръв по множество предмени из апартамента, включително върху дървена тояга, бейзболна бухалка и компютърни кабели. ДНК-то на детето било открито в шкафа, където майка му и Aguirre го държали вързан и със запушена уста за дълги периоди от време.

Isauro Aguirre

Stephan Schliebe, криминалог, разказа, че Габриел е бил хранен със съдържанието на котешка тоалетна. Стомахчето му било пълно с котешки изпражнения и тоалетни гранули.

Медицинската сестра, която поела Габриел при настаняването му в болницата, каза пред журито, че травмите му били толкова тежки, че нямала време да извърши обстоен преглед. Момченцето имало наранени генеталии, спукан череп, липсващи предни зъби и три счупени ребра, както и липсващи или обгорени парчета кожа. В дробовете и слабините му имало заседнали метални съчми, добави още медицинската сестра.

Pearl Fernandez

По-рано тази година четирима социални работници бяха обвинени в малтретиране на дете, заради ролята им в смъртта на Габриел. Съдия Mary Lou Villar заяви, че „знаците са били навсякъде“. Социалните работници пренебрегвали доказателствата и не подавали докладите си навреме, което съдията определи като „престъпна небрежност“.

Срещу социалните работници, майката на Габриел и убиецът му се водят отделни дела. Всички те пледират за невинни. Максималната присъда в щата Калифорния е смърт.