Защо много гей мъже все не успяват да открият сериозна връзка?

Живеем в свят, обсебен от идеята за любовта, а толкова много гей мъже все не успяват да открият сериозната връзка, за която мечтаят. Защо?

Не е тайна, че връзките са по-трудни за откриване сред ЛГБТ+ общността, но ми е омръзнало да чета статии, които твърдят, че „гей мъжете са неспособни да обичат“ или „с моногамията е свършено“. Начинът, по който се свързваме, комуникираме и излизаме на срещи се променя и често забравяме, че трябва винаги да се пригаждаме към ситуацията. Връзките и сексуалността се развиват. Но това не означава, че трябва да се преориентираме и да спрем да търсим това, което сърцето ни желае.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

В днешни времена имаме възможността да комуникираме със стотици мъже онлайн в рамките на минути. Може би това е част от проблема. Богатството на избор ни е разглезило. Малко от нас го осъзнават. Толкова сме се оплели, че се отнасяме със срещите като с пазаруване. Ако някой не покрива някое от изискванията ни, веднага го връщаме обратно на рафта. Често си създаваме нереалистични очаквания за това какво трябва да представлява партньора ни и не сме склонни да правим компромиси, „защото имаме избор“.

Няма нищо лошо в това да имате основни ценности, характеристики или дори тип мъж/жена, които харесвате, но създаването на образа на „перфектният“ в съзнанието и постоянното сравняване на всеки с него намалява шанса ви да откриете пълноценна връзка, а и освен това отблъсква хора, с които иначе бихте си паснали добре.

Трябва да спрем да си повтаряме, че няма ‘подходящи’ (каквото и да означава това) мъже наоколо и да имаме малко надежда, защото има хиляди ‘подходящи’ мъже. Важното е, дали ще им дадете шанс.

Променете начина, по който използвате приложенията за запознанства и бъдете честни със себе си. Ако търсите секс, уточнете че търсите секс. Ако търсите нещо по-сериозно, не очаквайте ‘чаровният принц’ да спечели сърцето ви, ако отговаряте на въпросите му с една дума и не спирате да го разпитвате за любимите пози в секса.

Наскоро си дадох почивка от приложенията и секса. Не ми се е случвало нищо ново от миналото лято. Така се получи, защото се фрустрирах от еднаквото развитие на всички разговори и ситуации в Grindr. Тази почивка ми се отрази добре и изчисти значително мисленето ми.

Много от нас продължават да търсят щастието, но то е различно за всеки и се изразява по различни начини. Ако не сте сигурни, какво искате, отделете си време и открийте сами. Не позволявайте на другите да ви казват как да обичате.

Текст: Том Найт за Gay Times