Запалиха флага на дъгата върху фасадата на Walltopia

На 5.07.2020 около 3 часа през нощта е направен опит да бъде запалена сградата на Уолтопия АД, намиращата се на Цариградско шосе 111В, на територията на София Тех Парк. Неизвестните извършители използват запалителна течност, с която подпалват временна инсталация с флаг с цветовете на дъгата, монтирана на фасадата на бизнес сградата на Уолтопия.

Престъплението, записано от охранителните камери без колебание може да бъде определено като
умишлен палеж. А в действията на четирите лица ясно личи и мотивът – омразата към Прайд движението,
членовете на ЛГБТИ общността и техните поддръжници в лицето на Уолтопия. Флагът с цветовете на дъгата е символ на ЛГБТИ общността, а с ежегодното му поставяне на фасадата на сградата на Уолтопия, компанията изразява своята солидарност с хората с различна сексуална ориентация и полова идентичност, които живеят с ощетени права.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

Охранителят на сградата незабавно предприема процедурни мерки, като подава сигнал на тел. 112 и извиква колеги от охранителната фирма, които патрулират в района на София Тех Парк. По думите на охранителите последваща реакция от полицията след подадения сигнал на телефон 112 не е имало. Все още се работи за уточняване на повече подробности по случая.

Запис от камерите на Walltopia може да видите тук: