Work IT OUT стартира редовни срещи на клуба си за ЛГБТИ+ и приятели

Фондация GLAS започва да организира редовни неформални срещи за ЛГБТИ+ професионалисти и техни съюзници и приятели от всички сфери на бизнеса в България в рамките на своята бизнес платформа за многообразна и приобщаваща работна среда Work It OUT. Инициативата се казва Work It OUT Club (WIO Club) и е насочена както към хора, които вече работят, така и към такива, които са в търсене на нови възможности за кариерно развитие.

Срещите целят да събират на едно място в приятелска обстановка професионалисти, специалисти, мениджъри и HR експерти от всички нива, за да обменят опит и идеи, да си оказват професионална подкрепа, както и да обсъждат теми, свързани с предизвикателствата пред превръщането на работната среда у нас по-разнообразна и отворена към различията.

 
L’N’Q: House & Disco
 

Първата среща на WIO Club ще се проведе на 20 ноември, от 19:00 ч., в Канаал (бул. „Мадрид“ 2, София). Темата на вечера ще бъде “ЛГБТИ+ супергерои“ със специален гост-лектор Димитрина Василева, Diversity&Inclusiveness Leader в EY. В рамките на събитието ще обсъдим кои са суперсилите на ЛГБТИ+ служителите, как можем да ги развиваме и използваме ефективно, за да напреднем в кариерата си, и по какъв начин приобщаващата и открита работна среда може да ги отключи и стимулира.

Вечерта ще продължи с пърформанс на местната драг кралица Кристин Бардак (Instagram @katrinbdk) и ще завърши с неформален нетуъркинг коктейл. Входът свободен. Присъстващите ще могат да се сдобият с WIO Club членска карта, която ще им дава достъп до всички ЛГБТИ+ и куиър събития в София. Повече за събитието може да научите във FB страницата му.

Бизнес платформата Work It OUT на Фондация GLAS обединява местни и международни организации, базирани в България, които се стремят да направят корпоративната си култура по-приемаща и разнообразна. Целта на мрежата е да се насърчи формирането и развитието на положителна бизнес и икономическа среда на равенство и еднакви възможности за всеки един ЛГБТИ+ служител в България. Към момента партньори на мрежата са над 20 компании, сред които AIG, EY, Microsoft, SAP, HPE, British Council и др.