Вземете участие в пролетния бал на Фондация GLAS

Само няколко месеца след успешното провеждане на първия бал в София сме готови за второ издание! Фондация GLAS има удоволствието да ви покани на пролетен бал в рамките на културната програма на София Прайд 2019 – Sofia Pride Arts.

Power Politics Kiki Ball ще се състои на 18 май в Национален студентски дом. Tемата на бала е вдъхновена от слогана на София Прайд 2019 – “Не давай власт на омразата, дай власт на любовта”.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

Форматът на кики баловете е чудесен за целта, тъй като фокусът не е върху състезанието, а върху свободата да експериментираш и да опиташ нови неща. Надяваме се това да поради по-голямо любопитство към танците и да накара участниците да се чувстват по-свободно в кожата си. Всички без опит са добре дошли!

Кики балът ще се състои в две части – с две танцови работилници (всяка по 90 мин) през деня и самият бал – вечерта. Един от класовете ще се проведе от специалния ни гост-съдия от Виена – Катрин Блантар, майка на House of Vivi. Katrin a.k.a. La Draganda e артист, танцьор и антрополог с дългогодишен опит в сферата на перформативните изкуства и танца. Тя има значителен принос за развитието и процъфтяването на балната сцена във Виена чрез редовни събития, свързани с воугинг и местната ЛГБТИ общност.

Този път има още три категории – за автентичност (realness), за експерименти на нови срещу стари техники (old way vs. new way), както и категория за зрители (spectator performance). Тя е специално за публиката, която няма опит във воугинг, но обича да танцува.

Музиката отново ще бъде осигурена от неповторимата Julieta Intergalactica. Коментатор на балът ще бъде активистът Виктор Странски, а водещ на събитието ще е Миряна, a.k.a bumblepig, майка на House of Vagrancy.

Oчаквайте информация за останалите съдии съвсем скоро, а ако желаете да участвате в някоя от категориите, може да се регистрирате тук. Следете за всичко най-актуално около бала във Facebook страницата на събитието.

Първият бал в София се състоя през февруари и включваше шест категории – MF All American Runway, OTA European Runway, BQ Vogue Femme, OTA Best Dressed, FF Face, Women’s Performance. Glamortal Kombat Ball нямаше да бъде възможен без ентусиазма на участниците и подкрепата на публиката. Уверени сме, че това е един голям успех за общността, защото повече хора успяха да се докоснат до балната култура и да се забавляват заедно. Снимки от събитието можете да видите тук.