Възходът на ‘daddy’-тата: нова гей ниша?

 
BHK Banner
 

Спомням си първия път, когато ме нарекоха ‘daddy’. Тогава бях на 38 години и излизах с 26-годишен мъж, а брадата ми вече беше започнала да посивява. Стояхме в апартамента ми и се целувахме, когато той прошепна: „Ти си моето ‘daddy’.“ Изцъклих очи. ‘Daddy’? Аз? Наистина?

Най-често ‘daddy’-то е по-зрял мъж със силен характер, който притежава склонността да е властен и да не приема ‘нe’ за отговор. Никога не се съмнява в себе си и не съжалява. Никога не би казал: „Какво съдържа това? Имам алергия към глутен.“ Освен това, ‘daddy’-то най-често плаща всичко, което смятах, че ме отписва от възможността.

Образът на ‘daddy’-то присъства в хомоеротичното изкуство от дълги години. Често го свързваме със садомазохистки фантазии. Добри примери за това са порно филмите на Joe Gage от 70-те години (особено трилогията „Working Man“), романите на Larry Townsend от същия период и статиите от списание „Drummer Magazine“, които обясняват кожената субкултура.

Типично за модерната култура, в която сърдити котки се превръщат в meme-та, гей ‘daddy’-тата изживяват ново възраждане в света на днешните по-млади поколения. Информационни анкети показват, че множество млади мъже имат афинитет към по-възрастни мъже от тях. Интересът често е взаимен. Един от приятелите ми, който е на 45 години споделя: „Мъжете на моята възраст рядко показват интерес към мен, но това не ме притеснява. Всичките ми връстници харесват по-млади момчета напоследък.“

… и така се заражда една ‘daddy’ индустрия. Създават се все повече тематични порно сайтове и студия и приложението за запознанства Daddyhunt. Вълната се отразява особено добре на по-възрастни порно актьори и ескорти, които до скоро са били дискриминирани в средите си. Благодарение на интернет пространството, порно звезди като Chase Hunter, Allen Silver и Cole Maverick се радват на страхотна популярност.

Много от любимите ни известни личности, открити с хомосексуалната си ориентация, също влизат в категорията на ‘daddy’-тата – Анди Коен, Андерсън Купър, Алан Къминг, Том Форд и т.н. Дори не е нужно да се събличат голи, за да си мечтаем за тях.

Понятието ‘daddy’ e гъвкаво в гей света, за разлика от ‘bear’. Шон Ван Сант (директор на сайта за ескорти RentBoy) споделя: „Според мен обръщението ‘daddy’ най-често има сексуален заряд и подтекст. При нас много хора наемат мъже, които да влизат в роля и да изиграват определен стереотип, но често се наблюдава и преобръщане на стереотипите. ‘Daddy’-то може да бъде всичко – в секса може да бъде и активен и пасивен.“

Като говорим за преобръщане на стереотипите, съществуват и по-женствени ‘daddy’-та. Погледнете само Елтън Джон, Нейтън Лейн или Майкъл Дъглас в ролята на Либерачи. Това са мъже, който се гордеят с това, че са кралици, но по някакъв начин са несъмнено и ‘daddy’-та. Вярно е, че всички те са богати, но освен това са и уверени и властни.

Възможно е и превръщането на ‘daddy’ етикета в мейнстрийм явление да е въпрос на проста статистика. Все пак мъжете на моята възраст съставляваме най-големия процент от гей мъже, които навлизат в зряла възраст, докато са открити със сексуалната си ориентация. Поколението преди нас също е съставено от силни мъже, но това се дължи най-вече на мрачната сянка на СПИН епидемията и не можа да се погледне от същия ъгъл.

Източник: Mayl Wear

Хареса ли ви статията?

My Cart Close (×)

Твоята количка е празна
Към магазина