Транс близнаци преминават заедно през процедура за смяна на пола

Джейс и Джак Грейф, на 23 години, са неразделни близнаци от Джорджия, САЩ. Имат общи приятели, общи хобита и интереси и споделят обща професия. Най-интересното от всичко обаче е хормоналната терапия, която двамата започнали заедно.

Братята чули думата ‘трансджендър’, когато били на 14-годишна възраст. И двамата били определени като момичета при раждането, но чувствали себе си като момчета. Животът в малък град в Джорджия и посещаването на религиозно училище създало трудности на Джейс и Джак да споделят чувствата си дори един на друг. Близнаците се представяли за момичета през годините в гимназията, но веднага след това започнали да обмислят идеята за по-автентичен живот. Започнали едновременно хормонална терапия, когато навършили 21.

 
L’N’Q: House & Disco
 

Джак споделя през Fox 5: „Чувството е сякаш собственото ти тяло е затвор. И колкото повече време минава, става все по-трудно. Страхът е най-големия враг на човека – именно той ми пречеше най-много. Веднага след като завърших гимназия, отрязах косата си и смених дрехите, които нося. Страхотно е, че преминаваме през всички трудности заедно с Джейс – това ни помогна в много трудни и мрачни моменти. Понякога се чудя, ако него го нямаше, дали щях да съм себе си и дали щях да се чувствам самотен.“