Тейлър Суифт дари 113 хиляди долара за борба срещу хомофобията в Тенеси

Поп певицата Тейлър Суифт дари 113 хиляди долара на организацията The Tennessee Equality Project, която се бори срещу анти-ЛГБТ законите в Тенеси. Лидерът на организацията Крис Сандерс публикува новината във Facebook, придружена от снимка на бележка от Тейлър, на която тя описва мотивите си за дарението.

„Скъпи Крис, пиша за да изразя вдъхновението си от всичко, което правиш и най-вече от организирането на петицията на религиозни лидери, които се противопоставят на омразата, вложена в законодателството на Тенеси. Предай благодарностите ми и на тях и приеми моето дарение за страхотната работа, която вършиш“, гласи текста на бележката.

 
L’N’Q: House & Disco
 

Миналата година, Тейлър Суифт спомена защитата на ЛГБТ правата като основен мотив за подкрепата си към кандидата на Демократическата партия за Сената – Фил Бредесен. Тогава тя написа в Instagram: „Винаги съм гласувала за кандидата, която ще се бори за човешките права, които заслужаваме в тази страна. Заставам зад борбата за ЛГБТ+ права и вярвам, че всяка форма на дискриминация на база сексуална ориентация и пол е неприемлива.“