Студент по политология беше заплашен с убийство заради ЛГБТ+ позиция

Студент по политология на 21 години от Велико Търново, който работи в сферата на туризма, бе заплашен с убийство онлайн, след като зае про-ЛГБТ+ позиция и открито разкритикува идеите на мъж, част от националисткото сдружение РОД, публикувал противоречив пост за Деня на християнското семейство.

Постът гласи: „Днес семейството е силно атакувано от ЛГБТ пропагандата, която най-нагло иска да си присвои ценностите градени и пазени през вековете. Атакувано е от социалната система, която представлява погрешната идеология на държавата, че е майка на нашите деца.“ В отговор Светлозар публикува собствен текст, озаглавен: „Tutorial: Как да изградим политичека кариера върху факта, че сме направили 4 деца и това, че се „борим“ срещу джендърите?“ В следствие на това, младежът започва да получава заплахи за живота си от друго лице.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

„Лицето “Дякон Георги Тодоров”  или човекът, който стои зад профила му, започна да ми пише по Messenger буквално от никъде. Аз нито съм си писал с него, нито съм го предизвиквал по някакъв начин. Никога не съм си позволял да отправям обиди или закани за саморазправа, защото не смятам, че това е начинът. Според мен, този профил е фалшив. След като публикувах на стената си отправените закани за убийство, се свързаха с мен и други хора, които изразиха подкрепа и споделиха, че също са получавали такива заплахи. Явно, дейността на лицето, стоящо зад целия този тормоз, е практика“, споделя Светлозар.

„Час и половина след получените заплахи бях подал жалба към полицията, а в понеделник ще се обърна и към прокуратурата. Независимо дали ще има развой на събитията и ще се стигне до физическа саморазправа, аз се чувствам длъжен да намеря “насилникът” и той да понесе абсолютно всички последствия, които законът е отредил. Не се чувствам жертва в случая. Моят съвет към всички останали младежи, жени и мъже, които всекидневно са обект на подобни закани за саморазправа, домашно, физическо или вербално насилие е да потърсят правата си“, допълни той.