Стивън Фрай обяви, че е претърпял операция за отстраняване на тумор

Легендарният актьор, писател и ЛГБТИ активист сподели със света, че е бил диагностициран с рак на простатата. Във видео, публикувано онлайн в петък, той обяснява, че лекарите са установили агресивна форма на болестта и, че през януари е претърпял операция за отстраняване на 11 лимфни възела. Добрата новина е, че ракът вероятно не е успял да достигне до други органи.

„Доколкото знаем в момента, всичко е премахнато“, каза актьорът, добавяйки, че лекарите все още не могат да кажат със сигурност дали ракът е напълно изличен.

 
L’N’Q: House & Disco
 

Във видеото 60-годишният Фрай благодари на семейството си и на съпруга си Елиът Спенсър, за когото се омъжи преди 3 години. Той споделя, че все още му е трудно да произнася изречениео „имам рак“ и подканя мъжете „на определена възраст“ да се изследват.

Стивън Фрай и съпругът му Елиът Спенсър.

„Надявам се, че имам още няколко години на тази планета, защото в момента се радвам на живота и това е прекрасно. Надявам се да не свърши,“ добавя актьорът, който има дълга история с тежка депресия.

Простатата е малка жлеза, намираща се между пениса и пикочния мехур. Ракът на простатата е най-често срещаната форма на рак сред мъжете по света. Всяка година на милиони мъже бива поставяна тази диагноза, като 60% от тях са на възраст над 65 години.

Видеосъобщението на Стивън Фрай можете да види видите по-долу.