Срещите на Big Gay Book Club продължават в партньорство с Гьоте-институт София

Тази есен започва нов параграф в книжния клуб за ЛГБТ литература Big Gay Book Club, който е инициатива на Фондация GLAS. За клуба сме разказвали (https://proud.bg/tag/big-gay-book-club/): той е отворен за всички, които обичат да четат, а заглавията се избират с гласуване между членовете в края на всяка среща. Разговорът винаги започва от въпроса какви чувства успява да извади книгата, която клубът е чел, но може да приключи къде ли не – в дискусия за определен герой, смисъла на заглавието, нуждата от феминизъм или с препоръка къде в Южна Америка да се пътува по стъпките на различни писатели.

Сега срещите продължават както до момента – в първия или втория четвъртък на всеки месец от 19:00, но в партньорство с библиотеката на Гьоте-институт в София. Няколко месеца срещите ще бъдат в уютното пространство на улица Будапеща 1, пълно с книги, като първото събитие е на 8 октомври.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

Имате време да се включите – клубът чете книга на английски веднъж на 6 месеца (тъй като много заглавия все още не са преведени, а си струва да бъдат обсъдени), а през октомври предстои дискусия за White Houses на Amy Bloom. Романът разказва за истинската любовна история между първата дама Елинор Рузвелт и журналистката Лорена Хикок, наричана „първата приятелка“ – връзката на двете продължава десетилетия.

За повече информация за клуба, присъединете се към фейсбук групата Big Gay Book Club или заповядайте на 8 октомври от 19:00 в библиотеката на Гьоте-институт.

Входът е свободен. Срещите ще бъдат на закрито при задължително носене на маски и разстояние на столовете