София Прайд 2023 дава сцена на млади музикални таланти

 
Sofia Pride 2023
 

София Прайд ще даде възможност на дебютиращи музикални таланти да се качат на сцената по време на концерта на 17-и юни и да пеят пред публика от 12 000 души.

Инициативата ще помогне на българските изпълнители да поставят началото на своя музикален път. Записването се осъществява чрез изпращане на видео изпълнение с продължителност до 5 минути като съобщение до профилите в социалните мрежи на София Прайд и ще продължи до 7-и юни.

Музикалните изпълнители, които искат да се качат на сцената на София Прайд 2023, могат да изпратят свое видео изпълнение като съобщение към официалните профили във Facebook, Instagram и TikTok на София Прайд.

София Прайд е най-голямото събитие в България в подкрепа на човешките права. Тази година искаме да дадем възможност на дебютиращите музикални изпълнители да се качат на сцената и да помогнем в музикалното им развитие. Целта ни е да дадем сцена на част от хилядите български таланти, които непрестанно създават музика и да им дадем възможността да пеят заедно с едни от най-големите имена в българската музика.”, сподели Симеон Василев от фондация GLAS.

До момента организаторите са обявили, че Михаела Филева, Есил Дюран, Прея, Мила Роберт, Рут Колева и Ния Петрова ще вземат участие в големия концерт на София Прайд 2023, който ще започне в 16 часа пред паметника в Княжеската градина. В следващите седмици предстои да бъдат представени още участници в концерта, а сред тях има големи имена на българската музикална сцена. Вратите на събитието отварят в 14 часа, а след концерта ще се проведе шествие по улиците на София.

София Прайд се организира от фондация GLAS, съвместно с фондациите Bilitis, ЛГБТИ Действие и Български хелзинкски комитет.

My Cart Close (×)

Твоята количка е празна
Към магазина