София Прайд 2023 дава сцена на млади музикални таланти

София Прайд ще даде възможност на дебютиращи музикални таланти да се качат на сцената по време на концерта на 17-и юни и да пеят пред публика от 12 000 души.

Инициативата ще помогне на българските изпълнители да поставят началото на своя музикален път. Записването се осъществява чрез изпращане на видео изпълнение с продължителност до 5 минути като съобщение до профилите в социалните мрежи на София Прайд и ще продължи до 7-и юни.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

Музикалните изпълнители, които искат да се качат на сцената на София Прайд 2023, могат да изпратят свое видео изпълнение като съобщение към официалните профили във Facebook, Instagram и TikTok на София Прайд.

София Прайд е най-голямото събитие в България в подкрепа на човешките права. Тази година искаме да дадем възможност на дебютиращите музикални изпълнители да се качат на сцената и да помогнем в музикалното им развитие. Целта ни е да дадем сцена на част от хилядите български таланти, които непрестанно създават музика и да им дадем възможността да пеят заедно с едни от най-големите имена в българската музика.”, сподели Симеон Василев от фондация GLAS.

До момента организаторите са обявили, че Михаела Филева, Есил Дюран, Прея, Мила Роберт, Рут Колева и Ния Петрова ще вземат участие в големия концерт на София Прайд 2023, който ще започне в 16 часа пред паметника в Княжеската градина. В следващите седмици предстои да бъдат представени още участници в концерта, а сред тях има големи имена на българската музикална сцена. Вратите на събитието отварят в 14 часа, а след концерта ще се проведе шествие по улиците на София.

София Прайд се организира от фондация GLAS, съвместно с фондациите Bilitis, ЛГБТИ Действие и Български хелзинкски комитет.