Sofia LGBTI Community Fest 2019 ще се проведе от 9 до 15 декември

Sofia LGBTI Community Fest 2019 ще се проведе от 9 до 15 декември, а темата тази година е “15 години куиър магия”! Фестивалът става на 15 години и единствената дума, с която организаторите описват пътешествието си досега, е ‘магия’.

Фестивалът тази година ще включва уъркшопи, изложби, танци, игри и партита с участието на местни и международни ЛГБТИ артисти и активисти. И тази година мотото на фестивалът е “от общността за общността”, затова организаторите канят всеки, който има идеи за реализирането на събитие, да се свърже с тях. Единственото изискване е да бъдат обвързани с ЛГБТИ и/или феминистка тематика, като може да бъдат обвързани и с темата на фестивала: магия.

 
L’N’Q: House & Disco
 

„Колкото повече пресеченост и солидарност има в предложенията ви, толкова по-добре! Нека не забравяме колко пъстра и вълшебна е общността! Изпратете ни идеите си до 10 ноември 2019 на имейл: bilitis@bilitis.org“, споделиха от Bilitis.

Разбира се, доброволците винаги са били движещата сила и душата на феста и организаторите отново ще имат нужда от хора, които да допринесат с: превод от английски на български и обратно, логистични задачи (подреждане на изложби, раздаване на флаери), разсипване на брокат, правене на снимки и/или видео по време на събитията, много добро настроение, почистване след събитията и други. Затова ако имате желание да помогнете, свържете се с тях.