Шампион по скуош: Готов съм да живея живота си като открито гей мъж

Тод Харити, който е носител е двукратен шампион по скуош в САЩ, стана първият открито гей мъж на високо ниво в този спорт.

27-годишният състезател написа в социалните медии: „Към всички, които познавам и които ме познават, искам да сваля товар от плещите си. Аз съм гей и съм готов да живея живота си като открито гей мъж.“

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

„Това не бе лесно за мен. Отне ми много време, за да приема себе си такъв какъвто съм. Но успях и съм готов да оставя всичко това зад гърба си и да продължа живота си.“

 

Обръщайки се специално към колегите си в света на професионалния скуош, Харити написа, че това е „разнородна група от различни националности, етноси и вероизповедания“ и, че се надява неговото различие да не е повод за разделение.

В момента има едва няколко открито гей мъже на топ позиции в професионалните спортове. В женските лиги обаче, има значително повече гей примери за подражание. Миналата година бившите №1 и №2 скуош състезателки в света се разкриха като гей и обявиха, че са двойка в живота. Австралийката Рейчъл Гринам и англичанката Джени Дънкалф, които имат общо 6 златни медала и впечатляващите 44 титли, се запознали на терена и се влюбили, играейки една срещу друга.