Самотен гей мъж осинови дете със синдром на Даун след отказ от 20 семейства

Лука Трапанезе от Неапол, Италия се превърна в герой на медиите през последната седмица, заради решението му да осинови дете със синдром на Даун, което вече било отхвърлено от 20 семейства.

От 14-годишна възраст Лука е доброволец в центрове за грижа за хора със специални нужди. 11 години по-късно той се влюбва в мъж, с който прекарва 11 години от живота си. Двамата планирали да осиновят дете и решили да основат благотворителна организация, която да помага на хора с увреждания. За съжаление, връзката им приключила, но Лука продължил да мечтае за свое дете, макар и да е бил наясно, че социалните услуги в Италия рядко предоставят попечителство на самотни гей мъже.

 
L’N’Q: House & Disco
 

Всичко се променило, когато Трапанезе видял 13-годишната Алба, която била изоставена от майка си, защото страда от синдром на Даун. „Когато за първи път я държах в ръце, тя ми донесе такова щастие. Веднага я почувствах, като моя дъщеря“, разказва Лука. Той смята, че е успял да я осинови, заради здравословните ѝ проблеми, но това не го смущава, тъй като той е сигурен в уменията си да се грижи за нея..