Публична дискусия за книжката „Мравин“ предизвика провокации

Публичната дискусия на тема „Мравин – подрани или закъсня малката мравка?“, организирана от фондация Single Step и издателство Колибри, предизвика провокации от страна на група националисти, които се опитаха да саботират събитието, провело се в общностното пространство The Steps.

Присъстващи споделят, че още в самото начало на събитието група мъже с тениски с логото на СБНЛ (Съюз на българските национални легиони) са се опитали да нахлуят в The Steps, но са били спрени от персонала, СОТ и полицията. Въпреки това, ултрасите са намерили начин да попречат на мирното провеждане на дискусията и са разлепили плакати с хомофобски послания на външните прозорци. След повторна намеса на органите на реда демонстрантите са били окончателно изгонени.

 
L’N’Q: House & Disco
 

Един от присъстващите разказва: „Всички усетихме реална опасност за нашата сигурност. Агресията на ултрасите беше толкова неадекватна – те изобщо не се интересуваха от това, че на събитието има и деца, които биха се уплашили от действията им. Това е изключително нелепо и иронично, тъй като същите тези „националисти“ твърдят, че се борят за доброто на децата на България. За тях даването на пример на децата как се вандалства явно е ключова християнска семейна ценност, докато мирният разговор за двама души, изпитващи любов един към друг е нещо неморално.“

Източник: Out.bg