Прожекция на филма „Waiting For Color“ и дискусия на 12-ти януари

Waiting For Color е танцувален документален филм, разкриващ тежката действителност на преследването на ЛГБТИ+ хората в Чечня. Съдържанието му е вдъхновено от изповедите на арестите, изтезанията и изнудването, на което гей граждани са подложени там от 2017 г. насам. Използвайки спомените на 33 от смелите оцелели, които споделят историите си анонимно, филмът изследва теми като параноя, травма и надежда.

Отпечатващ в ума ни танца като медуим, авторът цели да съпреживеем емоциите, пред които затворниците в Чечня са изправени: бруталност, чувство за надзор и безпомощност. Продуктът е продуциран от Коста Каракашян и Студио Каракашян и е разпространен в партньорство със Single Step.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

Организаторите от Single Step ви канят на първото му представяне в България. След прожекцията ще се състои дискусия с Коста и Радослав Стоянов от Българския хелзинкски комитет, за да разберем повече за събитията в Чечня, какви бяха постиженията и предизвикателствата в България през 2018 по отношение на ЛГБТ правата и всичко ли е толкова розово в Западна Европа, колкото изглежда.

По време на събитието ще имате възможност да направите дарение за онези ЛГБТ бежанци, които започват живота си наново в Холандия.

Събитието ще се състои на 12-ти януари от 19:00 часа в Gallery 2.0.

https://www.facebook.com/events/312127909426674/