Продуцентите на детско предаване в Русия ще лежат в затвора заради участието на гей мъж

„Real Talk“ e руската адаптация на популярния американски YouTube канал „Kids Meet“, в който деца се срещат и разговарят с хора от различен произход, социална група или професия по теми, които ги вълнуват. Досегашните епизоди на руското шоу включиха жена, страдаща от хранително разстройство, чернокож мъж, бивша порно актриса и т.н.

В последният епизод участника Максим Панкратов – открит гей мъж, а въпросите, които децата му зададоха бяха: „Кога разбра че си гей?“, „Искаш ли да имаш деца?“, „Родителите ти знаят ли, че харесваш момчета?“ и „Кога ще се омъжиш?“. Панкратов сподели, че е осъзнал сексуалната си ориентация на 14-годишна възрат и че не може да се омъжи легално в Русия, но планира да напусне страната, тъй като не се чувства свободен на нейна територия.

 
L’N’Q: House & Disco
 

Напълно очаквано, епизодът предизвика крайни реакции в руското общество, а според последни новини от медията Advocate продуцентите на „Real Talk“ ще лежат до 20 години в затвора за нарушаване на закона против ЛГБТ+ пропаганда, който забранява обсъждането на ЛГБТ теми и насърчаването на видимост сред общността. Видеото от епизода вече е изтрито от YouTube, а Максим Панкратов сподели пред американската телевизия CBS, че не е очаквал подобен развой и че просто е искал да покаже, че е нормален човек. Все още не е ясно какви ще бъдат последствията за него.