Mini-Pride Sofia

Премахнаха хомофобската реклама в столичното метро

През последната седмица плакати със заглавие ,,Раят е винаги за двама – мъж и жена. Няма еднополов рай” се появиха във влаковете на метрото в София. Плакатите са реклама на книгата ,,Пътят към Армагедон“ на Александър Урумов, активен евангелист, познат със своите конспиративни теории. През 2019 г, като директор на пресцентъра на Министерство на отбраната Урумов разпространи неверните слухове, че „държавата ще взима децата на хората.“ През следващите години, заедно с ВМРО, се превърна в основния изразител на невярното твърдение, че чрез Истанбулската конвенция ще се прокарат еднополовите бракове в България. Урумов е осветен и като агент на ДС.

Считано от 2-ри март, Метрополитен ЕАД обяви, че ще премахне всички рекламни плакати на книгата ,,Пътят към Армагедон“ на Александър Урумов. Те добавиха, че рекламните оператори носят отговорността към това какви са посланията на рекламите, които се разпространяват в мрежата на столичния градски транспорт.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

Поздравявам Столична община и Метрополитен за навременната реакция по премахване на противоречащата на всички разпоредби и прокламираща дискриминация реклама на книгата „Пътят на Армагедон“ на Александър Урумов, евангелист, агент на ДС, разпространител на неверни слухове за крадене на деца и основен глас в борбата срещу ИК.“ коментира по повод новината Симеон Василев, председател на фондация GLAS.