„Прасето Пепа“ представя първата еднополова двойка в историята на предаването

"Децата ми видяха първата еднополова двойка в "Прасето Пепа" и светът не свърши", пише един от феновете в Туитър.

 
BHK Banner
 

Хитовото анимационно шоу за малчугани „Прасето Пепа“ представи първото еднополово семейство в 18-годишната си история. Епизодът, озаглавен „Семейства„, беше излъчен във вторник (6 септември) и в него полярната мечка Пени запозна прасето Пепа с двете си майки.

В кратката сцена съученичката на Пепа – полярното мече Пени – разказва за двете си майки и за това какво прави всяка от тях специална. Докато рисува картинка на семейството си – две полярни мечки в рокли – Пени казва: „Аз съм Пени Полярната мечка. Живея с моята мама и другата ми мама. Едната мама е лекар, а другата мама готви спагети. Аз обичам спагети.

Епизодът раздели зрителите. Мнозина приветстваха включването на куиър персонажи, докато други не подкрепиха появата на еднополовата двойка. Британската организация „Алианс за безопасни училища“ написа в Туитър: „Наистина е хубаво да видим подходящо за възрастта представяне на еднополови двойки в @peppapig с Пени и двете й мами„. Друг зрител написа в Twitter: „Това е краят на феномена Peppa Pig. Какъв срам.

Излъчвано в 180 държави и преведено на 40 езика, „Прасето Пепа“ се превърна в глобален феномен, откакто през 2004 г. се появи по екраните. Франчайзът има играчки, линии дрехи и дори собствена туристическа атракция: Peppa Pig World.

През 2019 г. активисти стартираха петиция, в която призовават авторите на „Прасето Пепа“ да включат семейство с родители от един и същи пол, за да направят продукцията по-приобщаваща за всички деца. Петицията, която събра повече от 23 000 подписа, гласи: „Децата, които гледат „Прасето Пепа“, са в податлива възраст и изключването на еднополовите семейства ще ги научи, че само семействата с един родител или с двама родители от различен пол са нормални.“

Хареса ли ви статията?

My Cart Close (×)

Твоята количка е празна
Към магазина