Полша ще гласува за забраняване на сексуалното образование

Законодателите в Полша ще гласуват за въвеждането на нов законопроект, който ще забрани сексуалното образование в училище. Тези учители, които нарушават закона ще бъдат наказвани с три години затвор. Законопроектът „Спрете педофилията“ е инициатива на гражданите, а петицията за него е събрала повече от 250 хиляди подписа. Това е резултат от нарастващата хомофобия в консервативната страна през последните години.

Авторите на законопроекта твърдят, че „тези, които преподават сексуално образование на деца ги запознават и с хомосексуалността. Тези, които подкрепят най-силно сексуалното образование в училище са ЛГБТ+ организации и активисти. В Западна Европа хора като тях са обвинявани в педофилия.“

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

Разбира се, сравнението между хомосексуалността и педофилията не е нещо ново. То се използва като аргумент срещу равенството от анти-ЛГБТ+ движения и лица от години. Полските активисти се тревожат, че евентуалното забраняване на сексуалното образование ще заличи и уроците за репродуктивното здраве и дискриминацията.