Първият ЛГБТ Боливуд филм е факт!

Баща се опитва да омъжи дъщеря си за красив eрген. Тя се съпротивлява, защото е влюбена в друг човек. Танци и песни. Звучи като всеки друг трейлър на индийски филм, нали така?

„Ek Ladki Ko Dekha Toh Aisa Laga“ („Как се почувствах, когато видях момичето“), обаче, е първата мейнстрийм продукция на Боливуд, която засяга темата за различната сексуалност. Сюжетът разказва за семейство, което се опитва да приеме факта, че дъщеря им е влюбена в друга жена. Рекламната кампания на филма е направена внимателно и не издава директно тази подробност, за да избегне бурните реакции на консервативното индийско общество.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

Режисьорката на филма Шели Чопра Дхар разказва: „През септември Индия отхвърли забраната на хомосексуалността, въведена още от колониалната ера. Следващата крачка е да променим нагласите на хората. Нашата култура се корени във фолклора и разказването на истории. Киното навлезе в живота ни и днес то е социализиращ фактор. С филма си не проповядвам на хората, казвайки им кое е правилно и кое – не. Те сами могат да си направят изводите, наблюдавайки героите.“